چهارمین جشنوارهی ملی نوآوری محصول برتر ایرانی از سوی پژوهشکدهی سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف و با حمایت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علم و فناوری دانش بنیان ریاست جمهوری روز پنج شنبه ۱۷ بهمن ماه برگزار شد. شرکت بیسکویت گرجی در این جشنواره با محصول بیسکوپلاس ، لوح زرین و گواهینامهی چهارمین جشنواره ملی نوآوری محصول برتر ایرانی را درگروه محصولات غذایی کسب کرد.
ارزیابی نوآوری محصول بیسکوپلاس در این جشنواره بر پایهی سه مرحلهی اصلی به شرح زیر بود:
۱- تکمیل فرم خوداظهاری توسط شرکت
۲- حضور و بررسی میدانی توسط ارزیابان حرفهای دبیرخانه جشنواره
۳- ارزیابی در شورای سیاستگذاری جشنواره
شاخصهای اصلی ارزیابی نوآوری محصول در شرکت شامل میزان توسعهیافتگی و بلوغ سازمانی فرایندهای نوآوری محصول بر اساس مدل جهانی است.
Stage-Gate با تمرکز بر محصول انتخاب شده بود که با ارائه مستندات مورد بررسی قرار گرفت. این مدل از سوی موسسات بینالمللی همچون مرکز بهرهوری و کیفیت آمریکا (APQC) و انجمن مدیریت و توسعه محصول (PDMA) مورد تایید قرار گرفته است. همچنین مزیتهای رقابتی بیسکوپلاس و وضعیت آن در بازار بر اساس ارزیابی شورای سیاستگذاری نیز از عوامل اصلی مورد توجه در مورد میزان موفقیت محصول در بازار بود.
در اختتامیهی این جشنواره پنلی تخصصی با عنوان «راهکارهای توسعه و نوآوری در شرکتهای بزرگ» با حضور مدیرعاملان شرکتهای برتر ارائه شد.
در این جلسه سوالی با مضمون «چگونه سازمان نوآور را باید تعریف کنیم؟ و چه هدفی را باید در نظرگرفت که با ایجاد شاخص نوآوری در سازمان بتوانیم بگوییم که در مسیر نوآوری حرکت میکنیم؟» مطرح شد که مدیرعامل شرکت بیسکویت گرجی اینگونه پاسخ دادند: «اگر بخواهیم سازمان خود را در یک جریان نوآور و پویا هدایت کنیم، قطعاً به چند زیرساخت نیاز داریم. باید از واحدهایی مانند تحقیق و توسعه و بازاریابی کمک گرفت و در نهایتاً این ایده باید به خلق یک سود منجر شود که در بازار به فروش برسد. تمامی واحدها باید در کنار هم یک نظام هوشمند را شکل دهند و اگر ایدهای از سوی مشتری یا درون سازمان مطرح شود، باید از آن استفاده کرد. واحد بازاریابی باید بازار را رصد کند و از خلق ایدههای جدید حمایت نماید. اینها میتواند ورودیهای شرکت باشد و در کمیتهای که ما به نام طراحی محصول در نظر گرفتهایم، به اجرا برسد.»